Titel

Het effect van kleur

Het effect van kleur

Dat kleur van invloed is op de sfeer in huis wist u misschien al, maar wist u ook dat kleur de ruimte kan vergroten of verkleinen? De meest belangrijke effecten ziet u hieronder.

Elke kamer een eigen uitstraling

Wilt u dat elke kamer een eigen uitstraling heeft, geef elke ruimte een andere kleur op de muur. Zo ontstaat er een duidelijk verschil tussen de kamers.

 

Breng kamers samen

Voor meer rust in huis kunt u ervoor kiezen om de kamers met elkaar te verbinden. Schilder hiervoor het plafond en de bovenste rand van de kamers in dezelfde kleur.

 

Accenten

In het interieur kunt u accent leggen op bepaalde stukjes muur door deze in een andere kleur te schilderen dan de muren.

 

 

Een knusser interieur

De één vindt een hoog plafond prachtig, de ander heeft het liever lager. Laat het plafond lager lijken door het plafond, en eventueel de bovenste rand van de muur, in een donkere kleur te schilderen. Het is belangrijk dat de kleur van het plafond donkerder is dan de kleur die op de rest van de muur zit.

Maak het hoger

Heeft u in plaats van een hoog plafond een laag plafond en wilt u deze hoger laten lijken? Dat kan! Schilder tegenoverliggende muren in dezelfde kleur. Bij voorkeur in een donkerdere kleur dan het plafond en de vloer.

 

 

Een beetje breder

Laat een ruimte breder lijken door het plafond en de vloer in een donkerdere kleur te schilderen dan de muren.

 

 

Minder diep

Een eenvoudige methode om de ruimte minder diep te laten lijken, is door één muur in een donkere kleur te schilderen dan de rest van de muren, het plafond en de vloer. Door één muur in een donkere kleur te schilderen lijkt het net of de muur dichter naar u toe komt.

"Precies dát stapje extra is de meerwaarde van Hagemans Verf!"